fbpx

Leon Bosch / Reineke Broekhans

Als invaller voor Dominik Wagner, die zich helaas heeft geblesseerd en daardoor niet kan spelen, zal Leon Bosch zijn nieuwste programma op DDBF spelen. Een programma met speciaal geselecteerde negro spirituals, speciaal gearrangeerd voor de virtuoos voor de combinatie van contrabas en piano. Leon zal worden vergezeld door de bekroonde Nederlandse pianiste Reineke Broekhans.

Leon zet zich in voor het herontdekken van vergeten muziek, evenals het uitbreiden en diversifiëren van het repertoire voor de contrabas, en heeft 16 cd’s opgenomen met zeer uitlopend repertoire, met nog meer op de planning. Tijdens zijn carrière als musicus voerde hij concerten uit over de hele wereld en trad hij op als gast bij ensembles zoals de Lindsays, Brodsky Quartet en Zukerman Chamber Players. Leon diende als eerste contrabassist voor Academy of St Martin in the Fields.

Leon groeide op in Zuid-Afrika, als zoon van de politieke activist Jonas Fred Bosch, en bracht tijd door in een politiecel nadat hij politieke protesten op school organiseerde. Hij liet het apartheidsregime achter zich om te studeren aan het Royal Northern College of Music in Manchester.