fbpx

Info

Over DDBF

Dutch Double Bass Festival is het internationale muziekfestival met de focus op de contrabas en basgitaar. Met als doel om van iedere muziekliefhebber een basliefhebber te maken programmeert Dutch Double Bass Festival jazz, pop, klassieke muziek, global, oude muziek, hiphop en meer in een twee daagse viering van de bas.

Dutch Double Bass Festival vindt plaats in Theater Zuidplein te Rotterdam. De komende editie is op 13 en 14 oktober 2023.

Tijdens eerdere edities, in 2017, 2019 en 2021 programmeerde we onder andere Gary Karr met het Matangi Quartet, Dave Holland & John Scofield, John Patitucci, Adam Ben Ezra, Kinga Głyk, The Basses of the Concertgebouw Orkest, The Basses of the Rotterdam Philharmonic with Edicson Ruiz, Renaud Garcia-Fons, Richard Bona, Sasha Witteveen, Derrick Hodge, Omer Avital, Fuensanta Méndez, Božo Paradžik en Ernst Glerum. Oprichter en Artistiek leider is contrabassist James Oesi die bekend staat om zijn solo uitvoeringen van oa. Bach op de contrabas.

Locatie

Dutch Double Bass Festival vindt plaats in Theater Zuidplein te Rotterdam.

Adres

Theater Zuidplein
Gooilandsingel 95
3083 DP Rotterdam

Routebeschrijving met auto

  • Via centrum Rotterdam: vanaf de Maastunnel of Erasmusbrug volg je de borden ‘Zuidplein’.
  • Vanaf Amsterdam, Den Haag (A13): volg de borden ‘Centrum’ en ‘Maastunnel’. Na de Maastunnel rij je rechtdoor en volg je ‘Zuidplein’.
  • Vanaf Utrecht (A20, A16): vanaf de Van Brienenoordbrug, rij je langs De Kuip en volg je ‘Zuidplein’.
  • Vanaf Vlissingen, Dordrecht, Breda (A16, A15, A29): via de Drechttunnel, vanaf Rijksweg afslag Vaanweg. Volg de borden ‘Zuidplein’.
  • Vanaf Brielle: aankomst via Zuiderparkweg, afslag bij Ahoy’ richting Zuidplein.

Klik hier voor een kaart en maak een persoonlijke routebeschrijving. Voor actuele verkeersinformatie klik hier. Voor informatie over parkeergelegenheid rondom Theater Zuidplein zie onder.

Parkeren

Rondom Theater Zuidplein is er genoeg plek om (betaald) te parkeren. Op loopafstand van Theater Zuidplein vind je parkeergarage Q-Park Zuidplein. De parkeergarage heeft 1300 parkeerplaatsen en je kunt 24/7 in- en uit rijden.

Bij metrostation Slinge is een P+R-terrein waar je tot 72 uur, in combinatie met gebruik van het openbaar vervoer, gratis kunt parkeren. Metrostation Slinge is maar 1 halte verwijderd van station Zuidplein. Er zijn zes parkeerplaatsen voor mindervaliden nabij het Annie M.G. Schmidtplein, achterzijde Zwemcentrum Rotterdam (Van Swietenlaan). Hier mag je alleen parkeren als je in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart.

Routebeschrijving met openbaar vervoer

Metro

Vanaf Rotterdam CS met metrolijn D (richting De Akkers) of metrolijn E (richting Slinge). Uitstappen doe je bij metrostation Zuidplein. Theater Zuidplein vind je aan de overkant van het busstation. Plan je reis op 9292.nl.

Bus

In Rotterdam en regio Rijnmond zijn er meerdere busverbindingen van en naar Zuidplein. Theater Zuidplein vind je aan de overkant van het busstation. Plan je reis op 9292.nl.

Met de fiets

Theater Zuidplein is met de fiets vaak dichterbij dan je denkt. Stippel je fietsroute naar Theater Zuidplein hier uit. Let op! Wanneer je jou fiets niet aan een fietspaal bevestigd heb je kans dat de politie de fiets verwijderd. Parkeer je fiets dus bij de daarvoor bestemde fietspalen of één van de gratis fietsenstallingen bij Winkelcentrum Zuidplein.

Toegankelijkheid

Theater Zuidplein heeft meerdere personenliften, invalidentoiletten en rolstoelplaatsen. Hierdoor is het theater goed toegankelijk voor mindervalide. In de zalen zijn rolstoelplaatsen beschikbaar.

Eten en drinken

Op Dutch Double Bass Festival is een breed aanbod van snacks en maaltijden, ook vegetarisch. Ook zijn er natuurlijk lekkere drankjes op de diverse cateringpunten in Theater Zuidplein!

Stichting Dutch Double Bass Festival

Dutch Double Bass Festival wordt georganiseerd door de Stichting Dutch Double Bass Festival, een culturele ANBI-instelling zonder winstoogmerk. Voor de beloningsbeleid van Stichting Dutch Double Bass Festival click hier.

De bestuursleden van de stichting zijn:

  • Makira Mual – Voorzitter
  • Karen Smit – Penningmeester
  • Peter Leerdam – Algemeen bestuurslid

ANBI

Partners

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Of heeft u belangstelling samen te werken met Dutch Double Bass Festival, door middel van bartering, sponsoring of een inhoudelijke samenwerking? Neemt u contact met ons op op info@ddbf.nl.