Info

Over DDBF

Dutch Double Bass Festival is het internationale muziekfestival met de focus op de (contra)bas. Met als doel om van iedere muziekliefhebber een basliefhebber te maken programmeert Dutch Double Bass Festival jazz, klassieke muziek, oude muziek en wereldmuziek in een twee daagse viering van de contrabas en basgitaar.

Dutch Double Bass Festival vindt plaats in Theater Zuidplein te Rotterdam. De komende editie is op 29 en 30 oktober 2021.

Tijdens eerdere edities, in 2017 en 2019 programmeerde we onder andere Gary Karr met het Matangi Quartet, John Patitucci, Adam Ben Ezra, The Basses of the Concertgebouw Orkest, The Basses of the Rotterdam Philharmonic with Edicson Ruiz, Renaud Garcia-Fons, Richard Bona, Omer Avital, Nicolas Crosse en Ernst Glerum. Artistiek leider is contrabassist James Oesi die bekend staat om zijn solo uitvoeringen van oa. Bach op de contrabas.

Locatie

Dutch Double Bass Festival vindt plaats in Theater Zuidplein te Rotterdam.

Adres

Theater Zuidplein

Gooilandsingel 95

3083 DP Rotterdam

Routebeschrijving

Met de auto

Via centrum Rotterdam: vanaf de Maastunnel of Erasmusbrug volg je de borden ‘Zuidplein’.

Vanaf Amsterdam, Den Haag (A13): volg de borden ‘Centrum’ en ‘Maastunnel’. Na de Maastunnel rij je rechtdoor en volg je ‘Zuidplein’.

Vanaf Utrecht (A20, A16): vanaf de Van Brienenoordbrug, rij je langs De Kuip en volg je ‘Zuidplein’.

Vanaf Vlissingen, Dordrecht, Breda (A16, A15, A29): via de Drechttunnel, vanaf Rijksweg afslag Vaanweg. Volg de borden ‘Zuidplein’.

Vanaf Brielle: aankomst via Zuiderparkweg, afslag bij Ahoy’ richting Zuidplein.

Klik hier voor een kaart en maak een persoonlijke routebeschrijving. Voor actuele verkeersinformatie klik hier. Voor informatie over parkeergelegenheid rondom Theater Zuidplein zie onder.

Met het openbaar vervoer

METRO

Vanaf Rotterdam CS met metrolijn D (richting De Akkers) of metrolijn E (richting Slinge). Uitstappen doe je bij metrostation Zuidplein. Theater Zuidplein vind je aan de overkant van het busstation. Plan je reis op 9292.nl.

BUS

In Rotterdam en regio Rijnmond zijn er meerdere busverbindingen van en naar Zuidplein. Theater Zuidplein vind je aan de overkant van het busstation. Plan je reis op 9292.nl.

MET DE FIETS

Theater Zuidplein is met de fiets vaak dichterbij dan je denkt. Stippel je fietsroute naar Theater Zuidplein hier uit. Let op! Wanneer je jou fiets niet aan een fietspaal bevestigd heb je kans dat de politie de fiets verwijderd. Parkeer je fiets dus bij de daarvoor bestemde fietspalen of één van de gratis fietsenstallingen bij Winkelcentrum Zuidplein.

Parkeren

Rondom Theater Zuidplein is er genoeg plek om (betaald) te parkeren. Op loopafstand van Theater Zuidplein vind je parkeergarage Q-Park Zuidplein. De parkeergarage heeft 1300 parkeerplaatsen en je kunt 24/7 in- en uit rijden.

Bij metrostation Slinge is een P+R-terrein waar je tot 72 uur, in combinatie met gebruik van het openbaar vervoer, gratis kunt parkeren. Metrostation Slinge is maar 1 halte verwijderd van station Zuidplein.

Er zijn zes parkeerplaatsen voor mindervaliden nabij het Annie M.G. Schmidtplein, achterzijde Zwemcentrum Rotterdam (Van Swietenlaan). Hier mag je alleen parkeren als je in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart.

Corona

Om alle bezoekers een veilig festival te kunnen bieden, en om te voldoen aan de overheidregels betreffende Covid-19 en festivals zullen we alle bezoekers vragen om een coronatoegangsbewijs. Dat betekent dat je naast je festivalkaartje ook CoronaCheck van de Nederlandse overheid nodig hebt. Dit geldt als bewijs voor vaccinitatie, een recente negatieve PCR-test of een herstelbewijs. Het coronatoegangsbewijs kun je krijgen via de CoronaCheck app of printen via coronacheck.nl.

Toegankelijkheid

Theater Zuidplein heeft meerdere personenliften, invalidentoiletten en rolstoelplaatsen. Hierdoor is het theater goed toegankelijk voor mindervalide. In de zalen zijn rolstoelplaatsen beschikbaar.

Eten en drinken

Op Dutch Double Bass Festival is een breed aanbod van snacks en maaltijden, ook vegetarisch. Ook zijn er natuurlijk lekkere drankjes op de diverse cateringpunten in Theater Zuidplein!

Stichting Dutch Double Bass Festival

Dutch Double Bass Festival wordt georganiseerd door de Stichting Dutch Double Bass Festival, een culturele ANBI-instelling zonder winstoogmerk.

 

De bestuursleden van de stichting zijn:

Makira Mual – Voorzitter

Karen Smit – Penningmeester

Karin Klooster – Algemeen bestuurslid

Peter Leerdam – Algemeen bestuurslid

ANBI

Hierbij vindt u ons beleidsplan (link), inclusief gegevens die noodzakelijk zijn ivm. de publicatieplicht, begroting voor de komende editie, en het financiële jaarverslag van de laatste editie in 2019 (link).

Partners

Dutch Double Bass Festival is mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van 1A First Alternative, Sena Performers, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds21, Stichting Diorpahte, de gemeente Rotterdam, Fonds1999, het Kersjesfonds, de Erasmus Stichting, de Gravin van Bylandt Stichting, de Stichting ter Bevording van Volkskracht, Stichting Orlanda Goban, Stichting Elise Mathilde Fonds, Janivo Stichting, Hendrik Mullerfonds, Haella Stichting, Van der Mandele Stichting, Van den Berch van Heemstede Stichting, De Lancey Foundation, Suzanne Hovinga Stichting, Stichting Item, Admiraal van Kinsbergen Fonds, Stichting Stimulering Kunst & Cultuur en Stichting verzameling van Wijngaarden Boot.

Mediapartners zijn De Bassist, Discover Double Bass en NPO Radio 4

Ook werken we samen met het Codarts Conservatorium in Rotterdam en Conservatorium van Amsterdam.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Of heeft u belangstelling samen te werken met Dutch Double Bass Festival, door middel van bartering, sponsoring of een inhoudelijke samenwerking? Neemt u contact met ons op op info@ddbf.nl.